Brusilnik je primeren za brušenje različnih površin

brusilnik

Kot že samo ime pove, se brusilnik uporablja predvsem za brušenje različnih površin, ki zahtevajo fino obdelavo. Ponudba brusilnikov različnih blagovnih znamk, kakovosti in cenovnih razredov je danes izjemno pestra, zato vam nakup ne bo delal večjih težav, če le približno veste kaj iščete. Danes so brusilniki izjemno kakovostni in zmogljivi, zato je majhna verjetnost, da boste kupili mačka v žaklju, prav tako pa so izjemno varni za uporabo, zato ni strahu, da bi se z njim kakorkoli poškodovali.

Glede na to, zakaj bomo brusilnik uporabljali, ločimo različne tipe brusilnikov, kot so na primer tračni, vibracijski in ekscentrični brusilnik. Ne glede na to, za katerega gre, se za brušenje uporablja brusni papir, ki se razlikuje glede na to, ali želimo površino na grobo ali na fino pobrusiti in pa glede na to, za kakšno vrsto brusilnika gre. Tračni brusilniki uporabljajo brusilne trakove, vibracijski in ekscentrični pa brusne diske 

Ekscentrični brusilnik ima neprekosljive lastnosti brušenje

Ekscentrični brusilnik je orodje, ki vam bo zagotovo prišel prav v vaši domači delavnici, saj je primeren za brušenje tako ravnih kot tudi ukrivljenih površin. Gre za napravo z izredno zmogljivim motorjem, ki omogoča brušenje najbolj trdovratnih površin iz lesa, kovine in plastike. Princip delovanja električnega brusilnika zagotavlja njegove neprekosljive lastnosti brušenja, saj se brusilni disk lahko istočasno vrti in niha, kar je kot nalašč za učinkovito brušenje.

Ekscentrični brusilnik je do uporabnika vedno prijazen, saj je delo z njim izjemno udobno, kar mu omogoča gumiran položaj in njegova majhna teža. Opremljen je z elektronskim sistemom, ki omogoča, da hitrost vrtenja prilagodite ravni natančnosti brušenja. Uporabljate ga lahko tudi v zaprtih prostorih, zato bo vaša delavnica z ekscentričnim brusilnikom vedno čista. Tovrstni brusilnik ima odstranljive vrečke za prah, ki jih preprosto odstranite, ko so polne, omogočajo pa tudi enostavno odsesavanje prahu, saj ima odlične lastnosti odsesavanja.