Skladiščna oprema z minimalnimi stroški obratovanja

Ročni paletni viličar 3

Viličarji so lahko ob nakupu precej dragi, a ne smemo zanemariti stroškov, ki jih bomo imeli na dolgi rok. Predvsem mislimo na stroške goriva in obratovanja, nato pa tudi na vzdrževanje in servis viličarja. To so lahko znatni stroški, ki zasenčijo začetno investicijo, še posebej pri zmogljivih napravah, ki so zelo kompleksne in lahko hitro pokažejo tudi kakšne težave.

Dobro je torej že v izhodišču premisliti, kakšna oprema se bo najbolje obnesla pri delu, s katerim se ukvarjamo. Pogosto se izkaže, da je bolje posegati po enostavnih izvedbah, tudi če te morda niso zelo zmogljive. Dober primer je recimo ročni paletni viličar, ki je pogosto že vse, kar potrebujemo za učinkovito delo s tovorom. Tak viličar je enostaven za uporabo, predvsem pa izjemno varčen, na dolgi rok ne bo povzročil omembe vrednih stroškov. Če lahko ročni paletni viličar že poskrbi za vse naloge pri delu v skladišču, je to lahko povsem samoumevna izbira. V vsakem primeru pa se splača izbrati varčne in učinkovite viličarje, ki odgovarjajo potrebam pri delu, ne pa najzmogljivejših naprav, ki so praviloma tudi najbolj potratne. Ročni paletni viličar bo s kombinacijo svojih odlik na dolgi rok ponudil večje zadovoljstvo, seveda tudi večje prihranke.

Vzdrževanje in servis viličarja

Če imamo v mislih dolgoročno uporabo, moramo gotovo pomisliti na vzdrževanje viličarja ter na morebitne servisne posege. To ni enostavno delo, saj gre za napredne naprave z mnogimi gibljivimi deli. Poleg tega so viličarji stalno na udaru velikih obremenitev, torej je čisto možno, da bo hitro prišlo do kakšnih poškodb ali okvar. Pripravljeni moramo biti na hiter servis viličarja, če bo to potrebno, predvsem pa redno opravljamo čiščenje in vzdrževalne posege. Tako tudi dolgoročne stroške zmanjšamo, čeprav tudi vzdrževanje nekaj stane. Za kar najboljši učinek prepustimo vzdrževanje izkušenim strokovnjakom s tega področja.