Baobab se uporablja tudi kot prehransko dopolnilo

baobab

V iskanju koristnih hranil za svoje telo se pogosto posvečamo tistim živilom, ki imajo kar najbolj ugodno sestavo. Iz hrane pridobimo večino hranil, ki so nujnega pomena za delovanje našega telesa in tudi za naše počutje, zato seveda ni vseeno, kakšna živila uživamo. Da bi lahko hranila, ki nam jih nudi narava, kar najbolje izkoristili, se pogosto odločamo tudi za eksotična živila, ki imajo posebej ugodno hranilno sestavo. To je lahko baobab, znamenito drevo, ki s svojo značilno silhueto krasi afriške savane. 

Baobab oziroma kruhovec poznamo kot drevo zanimive oblike, ne poznamo pa toliko živil, ki se iz njega pridelujejo. Drevo ima več užitnih delov, redno se uživajo tako plodovi kot listi, pa tudi samo deblo dopušča različne načine uporabe. Če želimo uživati baobab kot prehransko dopolnilo, ga bomo verjetno kupili v obliki prahu – ta se pridobiva iz posušenih sredic sadeža baobaba.

Baobab lahko enostavno dobimo tudi pri nas

Čeprav ne gre za zelo dobro znano ali posebej priljubljeno dopolnilo, je moč najti dobro ponudbo tudi pri nas. Največ sreče bomo imeli z iskanjem ponudbe v spletnih lekarnah, ki imajo kakovostna prehranska dopolnila, to je recimo Moja lekarna na moja-lekarna.com. Dobimo premium baobab v prahu, ki ga je možno uživati na različne načine. Brez težav lahko to živilo vključimo v svojo prehrano, z njim bomo lepo popestrili svoj jedilnik, predvsem pa naredimo veliko dobrega za svoje zdravje in počutje.

Ker nam je kruhovec v prahu enostavno dostopen, nimamo izgovorov, da ne bi vsaj poskusili tega prehranskega dopolnila. Dobili bomo zalogo vitaminov in mineralov ter visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Posebej izstopajo nekatera mikrohranila, ki jih v redni prehrani težko dobimo, zato to prehransko dopolnilo vsekakor upravičuje izbiro. Dodatna prednost je še ta, da je baobab v prahu na voljo po precej ugodni ceni!

baobab