Katera tehnološka pridobitev vam pomeni največ?

menjava stekla

Si predstavljate, da bi skozi časovni stroj prišli v preteklost in svojim pradedkom in prababicam pripovedovali o vseh tehnoloških pridobitvah moderne dobe? Zdaj pa si predstavljajte, da bi vas pradedek ali prababica vprašala, katero izmed teh pridobitev bi najbolj pogrešali, če bi se časovni stroj pokvaril in bi morali ostati v njihovi dobi.

Po temeljitem premisleku bi mnogi med nami gotovo ugotovili, da bi najbolj pogrešali svoj mobilni telefon. Prababici in pradedku bi nato morali razložiti, da svojega telefona ne uporabljate samo za govorno komuniciranje na daljavo, temveč še za mnoge druge uporabne stvari: pošiljanje besedil in slik, fotografiranje, brskanje po internetu, objavljanje na družabnih omrežjih, poslušanje glasbe, gledanje filmov, iskanje po zemljevidu, igranje igric in še veliko drugega.

V tistem trenutku bi se verjetno najbolj zavedali, do kolikšne mere smo v enaindvajsetem stoletju že navajeni vseh ugodnosti, ki jih prinaša preprosto dejstvo, da imaš v žepu spravljen svoj pametni telefon. Tega, koliko nam pomeni nekaj, kar imamo, se namreč najbolj učinkovito zavedamo prav takrat, ko nam grozi, da bomo to reč nepričakovano izgubili.

Ena izmed najpogostejših storitev, ki jo izvaja povprečni iPhone servis, je dandanes menava stekla. Steklo je namreč najbolj občutljiv del telefona in če se nam razbije steklo iPhona, nam ne preostane drugega, kot da čim hitreje najdemo dober iPhone servis. Čeprav je menjava stekla že dokaj rutinsko opravilo, pa še vedno ni poceni, zato se raje odloči, da bo, še preden se zgodi nesreča, ki zahteva menjavo stekla, raje investiral v zaščitno steklo za telefon. Če nam namreč poči le zaščitno steklo za telefon, bo osnovno steklo telefona v veliki večini primerov ostalo celo in nepoškodovano. Menjava zaščitnega stekla za telefon pa seveda pomeni veliko manjši strošek, kot če bi morali cel telefon odnesti na iPhone servis.