Toplotna črpalka zemlja voda koristijo najboljši naravni vir – zemljo

Toplotna črpalka zemlja voda

Toplotna črpalka zemlja voda so pri svojemu delovanju najbolj konstantne in nam omogočajo kvalitetno ogrevanje ne glede na vreme, ki ga imamo zunaj. Te toplotne črpalke namreč koristijo geotermalno energijo, ki je shranjena v podzemnih kamninah in v zemlji. V zemlji imamo ogromno količine uskladiščene sončne energije, ki jo lahko pametno izkoristimo za ogrevanje svojega doma ter tudi za ogrevanje sanitarne vode.

Toplotna črpalka zemlja voda deluje torej glede na moč, ki jo oddajajo naša tla. Koliko toplote nam bomo tla predala pa je v veliki meri odvisno od sestave tal, ki so okrog nas. Toplotna črpalka deluje tako, da toploto pridobiva s pomočjo tekočine, ki kroži v zaprtem sistemu cevi, ki so pod zemljo. Ta voda, ki kroži, nato toploto odda toplotni črpalki. Nazaj v globino pa se vrača voda, ki ima le 3 stopinje Celzija.

Toplotna črpalka zemlja voda ima vertikalni zemeljski kolektor, ki mu pravimo geosonda. Za njeno namestitev je potrebno izkopati vrtino, ki je globoka med 60 in 200 metrov. V vrtino pa moramo dodati tudi 2 cevni zanki v obliki črke U.

Toplotne črpalke cenik je pomembne podatek, ki ga lahko najdemo na spletu

Toplotne črpalke cenik je geslo, ki nam bo z vpisom v internet prinesel veliko rezultatov. Tako bomo našli internetne strani, ki bodo vsebovale natančne cenike različnih tipov toplotnih črpalk. Seveda nima vsaka stran na voljo cenika. Zato bomo v določenih primerih morali kontaktirati ponudnika, ki nam bo nato poslal ponudbo za našo novo toplotno črpalko.

Toplotne črpalke cenik je torej pogost vpis, ki nam bo pomagal poiskati približen znesek, ki ga bomo morali odšteti pri nakupu toplotne črpalke. Ker toplotna črpalka za svoje delovanje koristi obnovljive vire in je zato izjemno ekološka, lahko pri nakupu zaprosimo za eko subvencijo, s katero si bomo financirali del nakupa.