Rekuperacija zaradi varčevanja

rekuperacija

Rekuperacija je ključna za vse, ki si želijo pri ogrevanju hiše čim več privarčevati. Vsi si želimo, dobro prezračiti stanovanje in pri tem ne izgubiti preveč toplote. Obenem hočemo tudi, da bi bile izgube minimalne. Nekateri v želji po ohranjanju toplega prostora, v zimskem času sploh ne zračijo. To pa je za zdravje izredno neugodno.

Rekuperacija izboljša kakovost zraka v prostoru in pri tem ne povzroči prevelikega padca temperature. Ker bo vstopni zrak vseeno malce hladnejši, bomo morali nadaljevati z ogrevanjem. Vendar pa prostora ne bo potrebno na novo ogrevati, saj bo vstopni zrak že imel precej višjo temperaturo, kot zunanji zrak.

Rekuperacija bo poskrbela, da bomo lahko tudi v objemu doma funkcionalni, da se nam ne bo spalo in da bomo lahko uživali v svežem zraku tudi pozimi.

Prezračevalne naprave s tihim delovanjem

Prezračevalne naprave morajo delovati čim bolj tiho, da nas ne bi motile med spanjem. Veliko ljudi je vajenih spati v čisti tišini. To pomeni, da ne prenesejo niti najmanjših šumov, ki so ponoči še toliko bolj izraziti. Če želimo, da nas prezračevalna naprava ne bo motila, moramo kupiti najbolj tiho prezračevalno napravo, ki je na voljo.

Prezračevalne naprave so torej lahko glasnejše ali pa bolj tihe. Ker pri nakupu iz podatkov na dokumentaciji ne bomo izvedeli, koliko je dejansko glasno delovanje naše nove naprave za prezračevanje, bo tu ključna pomoč dobrega prodajalca. Dober prodajalec mora tako dobro poznati vse naprave, ki jih prodaja, da nam bo znal svetovati in predlagati najtišjo, ki je na voljo.

Prezračevalne naprave za lokalno področje, lahko ponoči tudi ugasnemo, da nas s svojim delovanjem ne motijo. Lahko pa njihovo delovanje nastavimo na minimum in si tako zagotovimo tišje delovanje izmenjevalca. Vsekakor se tudi na šum prezračevalnika v spalnici čez čas privadimo in ga ne slišimo več. Ker pa je na začetku najtežje, si lahko pomagamo s kombinacijo prižiganja in izklapljanja naprave.