Peleti cena je dober kriterij za nakup najbolj primernih peletov

Peleti cena

Poleg ekonomičnosti ogrevanja je pri izbiri najbolj primernega načina ogrevanja vedno bolj pomemben tudi naš življenjski slog. V tem smislu so peči na pelete izjemno napredovale, saj nam danes omogočajo popolno avtomatizacijo in njihovo upravljanje na daljavo. Peleti cena katerih je odvisna od mnogih dejavnikov, se v tem primeru dozirajo avtomatično po vnaprej določenem tedenskem urniku, lahko pa peči kadarkoli vklopite tudi s pomočjo mobilnega telefona.

Seveda pa je za maksimalno zadovoljstvo potrebno izbirati med kakovostnimi peleti. Cena je v tem primeru dober kriterij, zato se izogibajte tistim najcenejšim, saj ni nujno, da so tudi dovolj kakovostni. Peleti so izdelani iz različnih vrst lesa, najpogosteje iz smreke ali pa mešanega lesa. Pomembno je, da vsebujejo malo pepela in tudi čim manj vlage. Najboljša in tudi najbolj primerna pot je, da izbirate pelete, ki so preverjeni in imajo tudi vse ustrezne certifikate.

Drva bukova imajo visoko kurilno vrednost

V pestri ponudbi različnih virov energije, so drva še vedno zelo priljubljena, saj je les relativno poceni energent. Glede na to, da je Slovenija zelo gozdnata, pa ga odlikuje tudi lahka dostopnost in kratka transportna pot. Se je pa potrebno vprašati, koliko časa in truda smo pripravljeni vložiti v pripravo drv in njihovo kurjenje, saj delo z njimi ni tako enostavno, poraja pa se tudi vprašanje, kako izbrati drva. Bukova drva, hrastova drva in drva breze ter gabra so trenutno med najbolje prodajanimi drvmi, zato predvidevamo, da izbira ne bo težka.

V primeru, da iščete kakovostna drva bukova pri tem od ostalih nekoliko odstopajo, saj so to drva z drugo najvišjo kurilno vrednostjo, kar pomeni, da je njihova energetska učinkovitost zelo velika. V tem primeru ni tolikšne potrebe po nakladanju peči, seveda pa je odvisno tudi o njihove debeline. Debelejše običajno izbiramo za centralno ogrevanje, drobnejše pa za štedilnike ali kamine.