Bučno olje imejte vedno pri roki

bučno olje 2

Le redki ljudje nimajo radi okusa bučnega olja. Če ste med njimi tudi vi, to še ne pomeni, da takšnega olja ni treba imeti v svojem gospodinjstvu. Imejte ga vedno pri roki, saj boste z njim morda razveselili svoje goste, ki pa jim je takšno olje izjemno okusno in se še kako dobro zavedajo tudi pomena za zdravje.

Bučno olje je še posebej dobrodošlo v vseh vrstah solat. Daje prav poseben okus, ki nekoliko spominja na okus orehov. Po drugi strani je zelo priporočljiv tudi kot dodatek k različnih juham. Ne nazadnje ga lahko odlično kombinirate tudi z nekaterimi vrstami sladic. Ena od možnosti je na primer, da ga polijete po sladoledu iz vanilije. Nekaterim je to najljubša sladica. Poskusite tudi vi.

Shranjevanje bučnega olja

Bučno olje se praviloma uporablja kot hladno. Torej z njim ne pečemo. Po drugi strani pa boste lahko v določenih receptih opazili, da je treba živila peči z bučnim oljem. To je sicer redko. Poudariti pa je potrebno, da segreto olje iz buč nikakor ni škodljivo.

Vseeno pa je treba zelo paziti pri hrambi takšnega olja. Najbolje ga boste hranili, če ga boste med neuporabo položili v hladni prostor, in sicer v temo.

Bučno olje cena je ugodna

Čeprav vam bučno olje ponuja izjemne koristi za zdravje, je njegova cena izjemno ugodna. Bučno olje cena pa na trgu še zdaleč ni enotna, in to vas bo pri izbiri najverjetneje kar precej zmedlo.

V prvi vrsti je bučno olje cena vsekakor odvisna od same količine, torej ali ga boste kupili pol litra, liter ali več. V največji meri pa je cena bučnega olja odvisna od kakovosti in ne nazadnje tudi od proizvajalca. Čeprav so olja iz buč vrhunskih proizvajalcev nekaj evrov dražja, pa so še vedno povsem dostopna za prav vsakega med vami.