Zobni implantat za lepši videz zob

Zobni implantat

Zobni implantat nam omogoča nadomestitev izgubljenega zoba. Ko smo ob določen zob se počutimo precej slabo, saj zobje izgrajujejo naš izgled. Le s popolnim nasmehom se lahko brezskrbno smejimo in se počutimo dobro v svoji koži. Ko se nam pripeti kakšna nezgoda ali pa ko zaradi težav izgubimo kakšen zob, se poruši tudi naša samozavest.

Zobni implantat nam pomaga, da samozavest ponovno pridobimo. S pomočjo strokovnjakov, ki opravijo vse potrebne preglede ter ugotovijo ali je naša dlesen primerna ali ne za namestitev implantata, si bomo lahko povrnili nasmeh. Novi zob bo lahko vstavljen brez nepotrebnega brušenja sosednjih zob in bo dajal videz naravno vraščenega zoba.

Zobni implantat nam bo omogočal tudi lažje prehranjevanje in prežvekovanje hrane. Ko nam v ustni votlini zmanjka zob imamo namreč težavo pri žvečenju hrane in se moramo na luknjo prilagoditi, tako da jemo na nasprotni strani. Z dobrim implantatom pa bomo lahko ponovno uživali v vsakem grižljaju kosila ali večerje, na katero smo bili povabljeni.

Fiksni zobni aparat zobe premakne na pravo mesto

Fiksni zobni aparat je potreben v primeru, ko naši zobje ne rastejo po ustaljenih poteh temveč se med razvojem premaknejo v napačno stran. Da si uredimo krivost zob, se moramo obrniti na ortodonta, ki nam bo predlagal rešitev s fiksnim zobnim aparatom. Pri ortodontu ki deluje na koncesijo nam zobni aparat ne bo pripadal v vsakem primeru. Najprej bomo morali iti na strokovno oceno. Le tisti, ki imajo dovolj skrivljen nasmeh, imajo možnost za financiran zobni aparat. Vsi ostali pa si ga morajo plačati sami.

Fiksni zobni aparat je tako na voljo v zasebnih zobozdravstvenih ordinacijah, kjer si lahko privoščimo popolni pregled zob ter primerno oceno. Tu bomo zobni aparat dobili tudi v primeru, da so naši zobje le malce krivi a vseeno potrebujejo fiksni zobni aparat.