Zehnder je odlična blagovna znamka

Zehnder

Zehnder je blagovna znamka, ki proizvaja odlične prezračevalne naprave. Te so postale zelo pomembne, saj gradbena zakonodaja za nove zgradbe zahteva, da so grajene tako, da nimajo prevelikih toplotnih izgub. Manjše toplotne izgube namreč pomenijo večji prihranek denarja, ker s tem posledično manj ogrevamo. Zmanjšanje ogrevanja pa je odlično za okolje, saj tako ne onesnažujemo okolja z nepotrebnimi izpusti dima in škodljivih snovi v ozračje. Če se odločimo za gradnjo pasivne hiše, bo le-ta zagotovo popolnoma prilagojena novodobnim zahtevam in standardom. 

Zehnder je le ena izmed blagovnih znamk, ki proizvaja prezračevalne sisteme. Ker moderne hiše ne prepuščajo več zraka, saj izredno dobro tesnijo, potrebujejo napravo, ki bo prezračevala prostore in s tem skrbela za odpravo plesni in vlage, ki veliko ljudem povzroča tudi zdravstvene težave. Ljudje se namreč še vedno nismo navadili, da novodobni materiali izredno dobro tesnijo in da zato potrebujejo temeljito prezračevanje. 

Zehnder rekuperatorji pa s pomočjo toplotnega izmenjevalec poskrbijo, da se izrabljeni in slab zrak prenaša ven iz prostora in pri tem ogreje svež zrak, ki bo vstopil v prostor. Pretok zraka uravnavajo posebni ventilatorji, ki poskrbijo za optimalno prezračevanje .

Prezračevanje moramo izvajati večkrat na dan

Prezračevanje moramo v svojem stanovanju ali v hiši izvesti večkrat na dan. Najbolj je, da hišo prvič prezračimo že tako zjutraj ko vstanemo. Tako bomo zagotovili, da se bodo iz prostorov odstranili vsi morebitni škodljivi plini, kot je na primer radon. S tem bomo poskrbeli tudi za svež zrak v hiši in tako lepo začeli dan. 

Prezračevanje nato opravimo takrat, ko se vrnemo domov iz službe .Čeprav ni čez dan nobenega doma, se hiša zasiči z neprijetnim zrakom, ki ga je potrebno zamenjati. Zadnje prezračevanje pa opravimo zvečer, preden se odpravimo spati, saj je zrak takrat iztrošen, saj je doma celotna družina. 

Prezračevanje bo tako optimalno poskrbelo za zdravje vseh članov družine.