Zanesljiva košnja večjih površin

Zanesljiva košnja večjih površin

Za košnjo večjih površin običajne vrtne kosilnice ne zadoščajo, treba se bo poslužiti kakšne druge rešitve. V večini primerov ponujajo pravo alternativo traktorji, ki pa morajo biti prav tako dobro pripravljeni na svoje delo, če jih želimo uporabljati za košnjo večjih zelenic.

Najprej je treba izbrati kakovosten in zanesljiv traktor, ki bo lahko opravljal delo pod velikimi obremenitvami. Ne mislimo le na izhodiščno zanesljivost, temveč predvsem na to, kako se vozilo obnese pri redni uporabi na dolgi rok, v poštev pridejo recimo tudi rezervni deli za traktorje. Zetor je med znamkami, ki so pri nas posebej priljubljene, tako je tudi ena izmed najboljših izbir za tiste, ki iščejo nov traktor. Prav rezervni deli za traktorje Zetor zagotavljajo tem vozilom dolgo življenjsko dobo, predvsem pa odlične rezultate pri košnji večjih travnatih površin. Na večjih kmetijah pride takšna rešitev še kako prav, saj običajne vrtne kosilnice na takšnem terenu niso posebej učinkovite. 

Kmetijska mehanizacija

Traktor je seveda nujen, a trave ne moremo kositi brez ustrezne mehanizacije. To so razne kosilnice, med katerimi imamo kar dosti izbire. Zanesljiv traktor lahko kombiniramo z različnimi priključki in se tako optimalno prilagodimo izzivu, pred katerega smo postavljeni. Dodatni in rezervni deli za traktorje Zetor koristijo tudi pri tem, saj včasih potrebujemo za uporabo mehanizacije tudi kakšne dodatke, obvezni so seveda kardani, kar nekaj tehnike pa služi tudi zanesljivemu priključevanju teh dodatkov na vozilo.

Za večje površine se uporabljajo predvsem vlečne rotacijske kosilnice, na voljo pa so tudi različne alternative, ki služijo učinkoviti košnji v zahtevnem okolju. V nekaterih primerih pridejo v poštev tudi razne vrtne kosilnice, predvsem za košnjo na manjših površinah ali pa okoli kakšnih posebnih ovir na terenu. V vsakem primeru je treba za zanesljivo košnjo izbrati kakovostno opremo, ki je najbolje prilagojena za potrebe, ki jih imamo.