Za pakiranje velikih količin izdelkov je nujno da imamo varilec folije

varilec folije

Ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste lastnik nekolik večje firme, ki se ukvarja s proizvodnjo nečesa, kar pa mora biti tudi posamično zapakirano in kar naenkrat ne morete vsega zapakirati na roke dovolj hitro ali pa je samo količina proizvodov prevelika, da bi to bilo praktično? Najbolje je, da se odločite za to, da investirate v varilec folije in napravo za flowpack pakiranje.

Varilec folije deluje tako, da mi zapakiramo produkt v folijo, oziroma to naredi stroj, odvisno za to, koliko avtomatizirano napravo smo izbrali, nato pa posebna glava folijo zavari in s tem zatesni, tako da vanjo ali iz nje ne more več izhajati zrak. Ko enkrat produkt tako zapakiramo ima ta precej dolg rok uporabnosti oziroma ni prav nobene možnosti, da bi se porazgubili manjši koščki večje celote. Na ta način lahko uporabimo varilec folije tako za živilske kot ne živilske proizvode in poskrbimo za optimalno pakiranje.

Če je posameznih izdelkov preprosto preveč, da bi jih kakorkoli ročno obdelovali pa so idealne tako imenovane flowpack naprave, ki so namenjene temu, da posamezne izdelke zavijejo v folijo in nato poskrbijo, da se ta posamično zavari in hkrati odreže, tako da iz tekočega flowpack traku lahko na koncu dobimo enotno in posamično zapakirane manjše enote. Na ta način si lahko najbolj preprosto predstavljate da se pakirajo sladoledi ali mogoče čokoladice, lahko pa seveda uporabljamo flowpack tehnologijo, tako kot tudi varilec folije, za reči oziroma produkte, ki niso namenjeni temu, da bi jih jedli. Za tiste, ki imajo dovolj veliko proizvodnjo, da si lahko privoščijo flowpack napravo pa je dobro omeniti, da ko nadgradimo en del proizvodne linije to pogosto za sabo potegne tudi to, da moramo nadgraditi najmanj še en kos, da lahko skrbimo za to, da vse naprave enakomerno delujejo.