Ustna higiena mora biti vsakodnevna

Ustna higiena mora biti vsakodnevna

Ustna higiena je najpomembnejša stvar pri ohranjanju čistih, lepih in zdravih zob. Kdor za svoje zobe ne skrbi ima že zelo zgodaj težave, ki jih le stežka odpravi. Zobe moramo redno ščetkati vsaj dvakrat na dan. Tisti najbolj temeljiti pa ščetkanje opravijo tudi po kosilu. Ko si ščetkamo zobe, moramo vztrajati vsaj tri minute. Le tako lahko počistimo vso umazanijo, ki se je nabrala tekom dneva. 

Ustna higiena je pri mnogih posameznikih namreč izredno slaba. Nekateri večkrat spuščajo čiščenje zob pred spanjem, ker se jim enostavno ne da poskrbeti za dobro ustno higieno. Pred spanjem moramo najbolj temeljito očistiti zobe, saj imamo na njih ostanke rane, ki smo jo zaužili tekom dneva. Poleg ščetkanja je dobro, da opravimo tudi nitkanje in tako očistimo vse medzobne prostore. 

Ustna higiena se torej sestavljena iz več delov. Nekateri si na koncu usta poplaknejo tudi z ustno vodico, ki še dodatno razkuži in očisti celotno ustno votlino. Le v primeru da skrbno in dobro čistimo svoje zobe, nam bodo dolgo let dobro služili. 

Proteza na implantatih za lep nasmeh

Proteza na implantatih je edina rešitev za tiste, ki so izgubili svoje zobe. V starost se veliko posameznikom zgodi, da postanejo njihovi zobje majavi, oslabeli in polni kariesa, zato jih mora zobozdravnik izpuliti. Ker pa si nihče ne želi ostati brez zob, si želi takoj poiskati rešitev, s katero si bo lahko pomagal in ponovno pridobil svoj nasmeh. 

Proteza na implantatih je edina rešitev za uporabo fiksnih zob, ki nam med pogovorom ne bodo padali iz čeljusti in bodo fiksno stali v naši ustni votlini. To je metoda, ki je revolucionarno pripomogla k nameščanju dobrih umetnih zob, ki delujejo popolnoma naravno in jih pacienti brez težav uporabljajo. Nameščeni so namreč na implantatih, na katerih so čvrsto pritrjeni vsi umetni zobje.