Troslojni dimnik lahko krasi tudi vaš dom

Troslojni dimnik

Troslojni dimnik je trenutno najboljši dimnik na trgu. Če razmišljamo o menjavi oziroma o sanaciji starega dimnika, nam bodo zagotovo priporočili uporabo novega troslojnega dimnika, ki ima veliko prednosti pred ostalimi dimniki, ki so na trgu. Glavna prednost, ki je ne smemo pozabiti omeniti, je zagotovo ta, da se tak dimnik lahko na hišo namesti že v enemu dnevu. Klasični zidani dimnik bo nam in mojstrom zidanja zagotovo vzel vsaj teden dni. 

Troslojni dimnik je, kot že samo ime pove, izdelan treh različnih plasti, ki vsaka zase poskrbijo, da je delovanje dimnika brezhibno. Vsak troslojni dimnik je opremljen z notranjo in zunanjo cevjo ter z toplotno izolacijo, ki je izdelana iz mineralnih vlaken zelo visoke gostote. Ta plast je ključna za zagotavljanje toplotno-izolacijske funkcije. Če kupec želi, se lahko uporabi še debelejša izolacija, ki meri kar 50 milimetrov in je še toliko bolj kvalitetna.

Troslojni dimnik mora biti izdelan iz najboljše nerjaveče kovine in ima lahko visokosijajno površinsko obdelavo ali pa ne. Veliko ljudi se namreč raje odloči za mat barve, kot je črna rjava ali opečnato rdeča, saj se lepše podajo k novemu designu hiše. 

Sanacija dimnika ni nujno draga

Sanacija dimnika je včasih nujno potrebna, a se je lastniki starejših hiš precej izogibajo, saj si ne želijo nakopati dodatnih stroškov, ki jih ne bodo uspeli poplačati. Zato se običajno s sanacijo domačega dimnika odlaša, dokler se lahko. 

Sanacija dimnika pa je nujno potrebna, ko govorimo o zelo dotrajanih dimnikih, ki bi lahko s svojim delovanjem naredili več škode kot koristi. V starejših dimnikih se lahko hitro zgodi, da v  njih zagori in tako pogori celotna hiša 

Sanacija dimnika je zato resno opravilo, ki se mu ne smemo izmikati in ga postavljati na stranski tir. Ko opazimo težave, moramo poiskati primernega ponudnika in naročiti popravilo.