Težke odločitve pri opremljanju notranjih prostorov

vinil tla

Opremljanje novega doma je za vsakega izmed nas prav posebna dogodivščina in razburljiv čas, saj moramo v kratkem času določiti, v kakšnem okolju bomo v naslednjih letih ali desetletjih živeli in koliko denarja bomo po tej avanturi še pustili v naši denarnici, oziroma koliko časa bomo še morali od našega mesečnega dohodka trgati dobršen del kupčka za poplačilo dolga za drago opremo, s katero smo obkrožili naš bivalni prostor. Medtem ko so mnogi pri tem nepopustljivi, saj si na vsak način želijo živeti med najbolj kvalitetno možno notranjo opremo, pa si drugi preudarno preračunamo, koliko drugih užitkov bi si v življenju lahko privoščili, če bi si na primer namesto parketa v predsobi dali namestiti vinil tla, namesto dragih in modernih vrat v stranišče pa bolj preprosta notranja vrata, pri katerih je daleč najbolj pomembna uporabnost in udobnost, ne pa toliko videz. 

Seveda se bomo za lep videz najbolj potrudili pri vhodnih vratih, vendar pa si lahko znatno znižamo že tako napihnjeno količino stroškov, če bomo za tista notranja vrata, ki vodijo v katerega izmed manj uporabljenih prostorov in niso na tako izpostavljenem mestu, raje namenili nekoliko manj denarja. Pri notranjih vratih je namreč veliko bolj pomembno, da so ta vrata trpežna in da so udobna za uporabo, kot pa kako dobro bi se obnesla v straneh arhitekturnega kataloga. 

So vinil tla lahko dobra alternativa?

Če na primer izredno radi kuhamo, potem se bomo potrudili, da bo naša kuhinja čimbolj kvalitetno zasnovana in sestavljena iz dobrih materialov, pri tem pa bomo seveda morali seči nekoliko globje v denarnico. Pri visokih cenah dobrih kuhinj nas sicer lahko stisne v srcu, vendar pa se tej bolečini lahko izognemo, če vemo, da smo v prostoru, ki ga ne bomo uporabljali veliko, namesto parketa raje namestili vinil tla, in si tako prihranili veliko nepotrebnih stroškov, ki nam prav gotovo ne bi pomenili toliko kot dobra kuhinja.