Strešniki za moderen dom

strešniki

Strešniki so zelo pomemben del našega doma, saj mu dajo končen izgled. Rano zato si kupci pred naročilom vzamejo dovolj časa, da tehtno razmislijo, kakšno streho si želijo imeti. Trenutno so v modi ravne linije in te ravne linije si ljudje želijo prenesti tudi na streho. Tako jim okrogli ali zaobljeni strešniki niso več všeč.

Strešniki, ki jih najraje naročajo so izdelani tako, da imajo ravne linije in so pravokotne oblike. Takšen strešnik se izjemno lepo poda na vsak dom moderne izdelave. Navadno bo k modernemu domu najbolj pasal strešnik v sivi mat barvi, ki bo odražal industrijski stil.

Strešniki so lahko narejeni tudi z glazuro. V takšnem primeru se bo naša streha lepo svetila in bleščala na soncu. Vsekakor to ne bo najbolj naraven izgled, vendar pa da naši hiši poseben pečat, ki jo naredi bolj unikatno in zanimivo.

Strešna opeka iz gline ali iz aluminija

Strešna opeka je lahko narejena iz različnih materialov. Vsi tisti kupci, ki stremijo k naravnemu izgledu svojega doma, bodo zagotovo izbrali glineno strešno opeko, ki je že dolga leta sinonim za kakovost in dolgo življenjsko dobo. Z glineno strešno opeko zagotovo ne bomo zgrešili in bomo svojemu domu zagotovili najboljše kar je na trgu.

Strešna opeka iz aluminija pa se lahko pohvali z izjemno dolgo življenjsko dobo, saj je aluminij odporen na korozijo. Ker je aluminij lažji od ostalega jekla, bomo takšno strešno kritino enostavno namestili in brez težav vzdrževali.

Strešna opeka iz aluminija je navadno debela le 0,6 milimetra kar jo naredi zelo trpežno in kvalitetno. Postavimo jo lahko na različne tipe stavb, kot so delavnice, industrijske hale, skladišča ter tudi stanovanjske hiše. Povsod se bo dobro obnesla in dolgo varovala celoten objekt. Lepo se bo ujela tudi z žlebovi, ki jih bomo na koncu gradnje namestili okrog in okrog strehe, da bodo lovili deževnico in jo zbirali v kanalizacijo.