Stekla za traktorske kabine zagotavljajo dobro preglednost

Stekla za traktorske kabine

Traktorska kabina je sestavni del vsakega traktorja. Njena glavna naloga je zagotavljanje celovite varnosti v času opravljanja kmetijskih opravil in vožnje s traktorjem. Pri tem pa nimamo v mislih le zaščite pred dežjem, mrazom in drugimi vremenskimi vplivi, ampak tudi zaščito v primeru prevračanja traktorja. Kabina mora omogočati tudi dovolj udobja, predvsem pa dovolj preglednosti za varno delo in vožnjo traktorja, zato so kakovostna stekla za traktorske kabine nujno potrebna.

Kabina je eden izmed najbolj izpostavljenih delov traktorja, zato se stekla za traktorske kabine lahko hitro poškodujejo. V tem primeru je potrebno poskrbeti za njegovo ustrezno zamenjavo. Večina ljudi je mnenja, da v primeru majhnih poškodb ni potrebe po zamenjavi stekla za traktorske kabine, vendar temu to ni tako. Vsaka poškodba stekel se lahko stopnjuje, kar pomeni tudi večjo nevarnost za voznika traktorja. Menjava stekel za traktorske kabine je običajno hitra in enostavna.

Servis kmetijske mehanizacije zagotavlja hitro popravilo na terenu

V osnovi so traktorji namenjeni temu, da nanje preklopimo različne priključke oziroma delovne stroje, ki vse skupaj poimenujemo kmetijska mehanizacija. Različna kmetijska mehanizacija je močno prispevala k bolj učinkovitemu delu na kmetijah, zavedati pa se je potrebno, da so to izjemno robustni delovni stroji, ki so podvrženi velikim obremenitvam. Če pride do okvare, je pomembno, da je servis kmetijske mehanizacije hiter in učinkovit.

Delo na kmetiji je odvisno od mnogih dejavnikom, zato si težko privoščimo, da bi obstalo zaradi okvare kmetijske mehanizacije. Zato je pomembno, da imamo že vnaprej izbranega ponudnika servisnih storitev, za katerega smo prepričan, da ima na zalogi večino rezervnih delov, zaradi česar je servis kmetijske mehanizacije opravljen hitro in učinkovito. Ne pozabimo na to, da nam omenjeni servis ponuja tudi popravilo na terenu, saj se lahko hitro zgodi, da se zaradi okvare do mehanične delavnice ne moremo pripeljati.