Se najbolj splača nakup skoraj novega avtomobila?

odkup avtov

Vsakdo je že kdaj bil postavljen pred dilemo, ali kupiti nov ali rabljen avto. Ni veliko lepših občutkov, kot so takrat, ko iz trgovine odpeljemo svež, še dišeč, čisto nov avto, ki bo od zdaj naprej samo naš. Seveda ima nakup novega avtomobila največjo slabost v tem, da mu že takoj, ko ga odpeljemo iz trgovine, vrednost pade za kar neprijetno velik procent. Za občutek, da vozimo čisto nov avto, je običajno potrebno žrtvovati kar veliko denarja. Rabljeni avtomobili so s finančnega vidika veliko bolj racionalna odločitev. Če pa bi si vseeno želeli voziti nov avto, vendar pa ne bi hoteli plačati premiuma za odvoz svežega avtomobila iz trgovine, je morda ena izmed dobrih rešitev kupiti skoraj nov avto. To so avtomobili, ki so bili voženi morda dve ali tri leta, so brezhibno ohranjeni, njihova vrednost pa se je lahko znižala že za četrtino ali celo tretjino.

Odkup avtov, ki so kakor novi

Če se odločimo za nakup avta, ki je skoraj nov, bomo lahko imeli zelo dober pregled nad tem, kaj se je z njim dogajalo v preteklosti. Rabljeni avtomobili so lahko v preteklosti imeli že marsikatero težavo, ki nam jo lahko prodajalec prikrije, vendar pa je pri skoraj novih avtih veliko manjša možnost za take napake. Prodajalci pri odkupu avtov, ki so skoraj novi, dobro vedo, da bodo ti avtomobili lahko obdržali visoko ceno, če bodo izgledali in delovali res brezhibno. 

Ena izmed finančno bolj racionalnih opcij je torej ta, da svoj stari avtomobil pripeljemo prodajalcu, ki izvaja tudi odkup avtov, in pri njem izberemo tudi eno izmed vozil, ki je bilo voženo le nekaj let, in bo tako zelo verjetno še dolgo časa delovalo brezhibno. Pri rabljenih avtomobilih sicer previdnost nikoli ni odveč – vedno se moramo dobro pozanimati, kaj kupujemo.