Registracija znamke zahteva maksimalno angažiranje

registracija znamke

Blagovna znamka je sestavni del trženja vsakega izdelka oziroma storitve. Z njo si pridobivamo naklonjenost kupcev, hkrati pa si vedno bolj utiramo naš položaj med konkurenčnimi podjetji. S primerno, predvsem pa unikatno in edinstveno blagovno znamko lahko tako bistveno pripomoremo k uspešnemu poslovanju podjetja. Registracija znamke je zato zagotovo postopek, katerega se je potrebno lotiti premišljeno.

 

Ker pa običajno to zahteva mnogo časa in truda, ter posledično temu tudi veliko finančnih sredstev, je smiselno razmisliti o tem, da nam pri tem pomaga zastopnik za znamke. Ko je znamka enkrat vložena, je naknadno ni mogoče več spreminjati, zato je potrebno že v samem začetku temeljito razmisliti o podobi blagovne znamke in obsegu njene zaščite. Registracija znamke s strokovno pomočjo bo zagotovo bolj enostavna, z veliko manj nevšečnostmi, zapleti in konec koncev tudi skrbi. Prav tako pa se boste izognili tudi morebitnim kršitvam pravic tretjih oseb in sodnim postopkom.

 

Inovacije patenti predstavljajo velik doprinos pri razvoju tehnike

 

Tehnika in tehnologija sta v zadnjih desetletjih izjemno napredovali, pri čemer imajo pomembno vlogo tudi inovacije patenti. Le ti so za razvoj znanosti in različnih produktov neizogibni, hkrati pa za vsakega imetnika pravice pomenijo tudi določeno odgovornost. Patentirani izdelki so vedno bolj priljubljeni tudi med različnimi ljubitelji tehnike, ki pri tem iščejo tudi pot do dodatnega zaslužka. Ker gre običajno bolj za ljubitelje in navdušence, le ti običajno nimajo finančnih sredstev za prijavo inovacije, zato poiščejo licenčnega partnerja.

Inovacije patenti, ki jih je možno patentirati, morajo zadostiti nekaterim zahtevam. Pomembno je, da so povsem novi in niso bili razkriti javnosti. Z njihovim javnim razkritjem pred vložitvijo patentne prijave, lahko inovacije patenti postanejo zgolj stanje tehnike. Za napredek in razvoj je ključnega pomena njihov inventiven oziroma ustvarjalen vidik na področju določene tehnologije, pri čemer je pomembna tudi njihova uporaba v industriji, torej, da jih je mogoče izdelati.