Ofsetni tisk je primeren za večje naklade

Ofsetni tisk

Kljub elektronskim različicam, so tiskane oblike publikacij, knjig ali zgibank še vedno zelo priljubljene, zato smo prepričani, da bodo tiskarne tudi v bodoče imele dovolj dela. Ker pa tehnologija tiskanja izjemno napreduje, nam danes ni več na voljo le tiskanje običajnih dokumentov, ampak cela množica različnih tiskovin, kot so reklamni letaki, plakati in nalepke, kot tudi tiskanje na različno promocijsko gradivo. Vse to nam omogočajo različne tehnike tiska, med katerimi se zelo pogosto uporablja ofsetni tisk.

Izbira najbolj primernega tiska je odvisna predvsem od namembnosti tiskovine in količine naklade. Predvsem je pomembno, da to odločitve prepustimo izbranemu ponudniku tovrstnih storitev, ki je ustrezno strokovno podkovan. Ofsetni tisk je znan po svoji kakovosti, saj ima številne prednosti napram ostalim metodam. Še posebej je priporočljiv pri tisku zelo zahtevnih tiskovin, ki so tiskane z barvami po barvni lestvici Pantone in v primeru večjih naklad, saj je strošek manjši.

Fotokopiranje je uporaben postopek, s katerim se neprestano srečujemo

Živimo v dobi, ki je preplavljena z najrazličnejšimi napravami, ki se uporabljajo v različne namene in nam tako olajšajo marsikatero opravilo. Ena od takšnih je tudi fotokopirni stroj, ki poskrbi za fotokopiranje najrazličnejših dokumentov. Gre za postopek razmnoževanja dokumentov, kar pomeni, da se original preslika na papir pri čemer je kopija popolnoma identična originalu. Doma to počnemo na multifunkcijskih napravah medtem, ko fotokopirnice za to uporabljajo zmogljive fotokopirne stroje. 

Sodobni fotokopirni stroji, ki jih srečujemo v fotokopirnicah, danes veljajo za zelo zmogljivo strojno opremo, ki zagotavljajo hitrost, kakovost in nižje stroške fotokopiranja, prav tako pa omogočajo številne dodatne funkcije z namenom boljše uporabniške izkušnje. Ne bodite presenečeni, a fotokopiranje v fotokopirnicah že dolgo ni več edina storitev. Poleg običajnega črno belega in barvnega fotokopiranja dokumentov, vam kopirajo tudi večje formate, dokumente pa vam po potrebi lahko tudi grafično dodelajo, plastificirajo ali vežejo.