Motorne žage Husqvarna za gozdarska opravila

Motorne žage Husqvarna za gozdarska opravila

Gozdarstvo je eno tistih področij, ki zajema res široko paleto spretnosti. Od teoretičnega znanja o gospodarjenju z gozdom, poznavanja rastlinskih vrst in drugih znanj preko praktičnega dela odbiranja in sekanja dreves ter spravila lesa pa vse do ekonomike gozdarjenja in obdelave statističnih podatkov, gozdarstvo je resnično šolski primer izrazito multidisciplinarnega področja. Zato ni nič čudnega, da so gozdarji vrhunski strokovnjaki s široko razpredenim znanjem o različnih temah, za katere ni nujno, da imajo neposredno vezo z drevesi in gozdom.

Pri gozdnih opravilih je glavno merilo učinkovitost in varnost pri delu. Za učinkovito manipulacijo z drevesi in nato hlodovino so potrebna profesionalna orodja, ki omogočajo udobno in varno delo. Med najbolj razširjene gozdarske stroje spada motorna žaga Husqvarna, s katero se reže hlodovina ter sekajo in klestijo drevesa. Motorna žaga Husqvarna je na voljo v več deset različicah. Za vsako je določeno okvirno področje uporabe, saj se tudi na prvi pogled podobna gozdarska opravila lahko pomembno razlikujejo v manjših, a opaznih podrobnostih. 

Za domača opravila, rezanje lesa za drva ali pa kleščenje dreves je bolj primerna motorna žaga Husqvarna manjše velikosti. Taka žaga je lažje obvladljiva in precej manj utruja roke. Po drugi strani pa je za podiranje debelejših dreves potrebna bolj močna in zato težja žaga, ki mora imeti precej daljši meč. 

Poleg motornih žag ima Husqvarna v programu tudi motorne kosilnice višjega kakovostnega razreda. Z njimi delo poteka precej bolj tekoče, saj so motorne kosilnice Husqvarna zasnovane v sodelovanju s profesionalnimi vrtnarji, ki predlagajo drobne izboljšave, s pomočjo katerih je košnja še bolj enostavna in učinkovita. Samohodne motorne kosilnice za vrtno uporabo zasedajo prvo mesto med vsemi vrtnimi orodji in jih uporablja zelo veliko ljudi. Zato je vredno kupiti tako, ki bo zdržala še dolga leta brez težav.