Mini projektor za projekcije brez težav in stroškov

Mini projektor

Miniaturni projektorji so v nekaterih primerih povsem spodoba alternativa velikim, nerodnim in dragim projektorjem. Treba pa je poznati tudi njihove omejitve, saj včasih pač ni druge smiselne možnosti kot da se lotimo projiciranja z vrhunsko opremo, ki je ni mogoče stlačiti v kompaktno ohišje.

V vsakem primeru bo mini projektor za uporabo bistveno bolj enostaven, enako velja za vzdrževanje in prenašanje oziroma shranjevanje. Na dolgi rok s tem projektorjem ne bo posebnega dela. Pogosto težave in stroške predstavljajo žarnice za projektorje, ki jih je treba redno menjati glede na njihovo življenjsko dobo in uporabo. Žarnice za projektorje so precej drage in zahtevajo redno skrb, tako pa zagrenijo življenje uporabnikom projektorjev te vrste. Kompaktni projektorji za delovanje ne uporabljajo takšnih žarnic, zato se učinkovito in v celoti izognemo komplikacijam in stroškom, ki nastanejo z vzdrževanjem in kupovanjem žarnice za projektorje.

Veliko prednosti ima mini projektor tudi pri sami uporabi. Najbolj se ti izdelki oglašujejo manj zahtevnim uporabnikom, ki želijo imeti v vsakem trenutku pri roki funkcionalno projekcijsko opremo za prikazovanje slike z mobilnega telefona ali prenosnega računalnika. Tem namenom so prilagojene tudi funkcionalnosti kompaktnih projektorjev – so majhni in priročni, predvsem pa se zelo učinkovito povezujejo. Ne bo treba iskati najbližje električne vtičnice, prav tako ne bo dela s kabli in različnimi povezavami, dovolj bo le ena. Gotovo se lahko mini projektor povezuje preko HDMI povezave, običajno pa imajo tudi USB vmesnik. Zaradi kompaktnih dimenzij in omejenih funkcionalnosti običajno ni prostora za VGA vhod, tako da brez pretvornikov ne bo mogoče povezovati starejših računalnikov, a to je le redko problem.

Imajo pa kompaktni projektorji seveda svoje omejitve. Ravno zato, ker ne uporabljajo zmogljive žarnice za projektorje, ne morejo zagotoviti prepričljive svetilnosti in ločljivosti. Kakovost slike je zgolj osnovna, prav tako ne moremo pričakovati posebne povezljivosti z dodatno opremo, na primer zvočniki.