Lončene peči imenujemo tudi akumulacijske peči

lončene peči

Ljudje se vse pogosteje odločajo za različne načine dogrevanja prostorov in lončene peči so le eden izmed mnogih, a izjemno učinkovitih načinov, ki postaja tudi vse bolj priljubljen. Gre za vrhunske ogrevalne naprave, ki zahvaljujoč svoji zasnovi v sebi akumulirajo toploto tudi več ur po koncu kurjenja in so zato primerne za gospodinjstva, kjer je potreba po daljšem obdobju oddajanja toplote ali pa se z njimi ogrevate vsak dan.

Zaradi tega lončene peči imenujemo tudi akumulacijske peči. Njihovo bistvo je v tem, da se toplota preko zunanjega oboda, ki je obdan s pečnicami, kamnom ali ometom, odvaja v prostor. Prednost pečnic je v tem, da so iz žgane gline, ki ima majhno prevodnost toplote, zato se na njih ne moremo opeči, kljub temu da na njih prehaja celotna toplota iz kurišča. Na ta način bo z lončenimi pečmi vaše stanovanje dalj časa prijetno toplo.

Pečarstvo poskrbi za kakovostno vgradnjo kamina, kaminske peči ali lončene peči

Kamini postajajo med uporabniki vse bolj priljubljeni, pa ne samo zaradi svojega estetskega videza, ampak tudi zaradi tega, ker predstavljajo dodatni vir toplote. Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki se odločate za vgradnjo kamina, kaminske peči ali pa lončene peči, potem je najbolje, da poiščete priznano pečarstvo z dolgoletno tradicijo in strokovnim znanjem na tem področju. Ker je nakup tovrstnih ogrevalnih naprava velik finančni zalogaj in zahteven projekt, si napak pri vgradnji enostavno ne moremo privoščiti.

Pečarstvo poskrbi, da so vaše skrbi tako pri izbiri kot tudi vgradnji ogrevalne naprave popolnoma odveč. Najprej vam s strokovnimi nasveti in glede na situacijo in potrebe pomaga pri pravilni izbiri, nato pa poskrbi za kakovostno vgradnjo. Izbrano pečarstvo pri svojem delu uporablja izključno kvalitetne materiale, ki nudijo garancijo za nemoteno delovanje, po vgradnji pa vam pečarstvo nudi tudi kompletno tehnično podporo.