Kratkoročni najem viličarjev

najem viličarja

Viličarji spadajo med zelo specifične stroje za uporabo v industrijskih dejavnostih. Zato je njihova cena v povprečju vse prej kot nizka. Le viličar ustrezne kvalitete se lahko kosa z izzivi sodobnih skladišč, saj mora biti zelo precizen, hkrati pa ponujati zadostno avtonomijo in dolgoročno učinkovitost delovanja. Tudi vilice za viličarja morajo biti ustreznih dimenzij za delo z določenimi tovori. Zato pri marsikateri dejavnosti pride do težave, ko se viličarje potrebuje le nekajkrat na leto. Tam ni ekonomske računice, ki bi upravičila nakup viličarja. Zlasti to velja za potrebe po velikih teleskopskih viličarjih, ki dosegajo zelo visoke cene.

Najbolj primerna rešitev za take situacije je seveda najem viličarja. Pri nas je kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z izposojo viličarjev najrazličnejših tipov. Tako lahko na enostaven način povečamo produktivnost v času, ko potrebujemo viličarja. To je po navadi ob dobavi večje količine industrijskega blaga, ki ga je potrebno čim hitreje pospraviti. Hkrati pa se na ta način tudi znebimo skrbi, povezanih s shranjevanjem viličarja in ekonomsko upravičenostjo nabave le tega. Tudi servise in vzdrževanje viličarjev opravi izposojevalec, tako da se pri izposoji vedno dobi brezhibno delujoč viličar in pripadajoče vilice za viličarja.

Najem viličarja teleskopskega tipa je zlasti primeren za manjša gradbena podjetja, ki ne morejo ekonomsko upravičiti velikega finančnega vložka za nabavo teleskopskega viličarja. Tako najem viličarja bistveno pripomore k učinkovitosti gradnje zlasti v prvih fazah, ko je v kratkem času potreben dvig velikega števila gradbenih elementov. Pri tem se lahko uporabi vilice za viličarja, ki omogočajo dvig zapakiranih palet strešnikov ali podobnih gradbenih kosov. Če najamemo teleskopskega viličarja, je strošek najema večinoma nižji od najema žerjava, hkrati pa se da teleskopski viličar tudi premikati iz enega konca na drugega. Ta fleksibilnost je tista, ki pritegne mnoge gradbince, da se odločijo za izposojo.