Konopljini proteini

konopljini proteini

Ali ste vedeli, da konopljini proteini oziroma beljakovine za vaše telo oziroma organizem predstavljajo pravo energijsko bombo? Ponašajo se s številnimi odlikami, med katerimi so na primer povečanje vaše mišične mase, vzdrževanje mišic in ohranjanje zdravja vaših kosti.

Konopljini proteini so pridobljeni iz semen industrijske konoplje. S prehranskega vidika veljajo za povsem nepremagljive. Taka vrsta proteinov oziroma beljakovin je še posebej priljubljena med športniki, pri veganih in tudi pri ljudeh, ki so na splošno občutljivi na veliko vrst hrane, predvsem pa na tisto, ki vsebujejo gluten.

Konopljini proteini se najpogosteje nahajajo v obliki praška, ki vsebuje tudi omega 3 in omega 6 ter esencialne aminokisline ter še obilico vitaminov, mineralov ter elementov v sledeh. Strokovnjaki vam priporočajo, da jih lahko zaužijete približno dve žlici na dan, kar naj bi bilo približno 20 gramov. Vmešate jih lahko v napitke, sadne sokove, smutije ter podobno. Naročite jih lahko v priljubljeni spletni trgovini, ki vam ponuja še druge vrhunske izdelke, ki zelo dobro vplivajo na kakovost vašega življenja in na vaše zdrave na sploh.

Konopljino seme kot popoln vir beljakovin

O konoplji in o njenih izdelkih se v zadnjem času zelo veliko govori in piše. Pri tem mislimo predvsem na industrijsko konopljo. Med številnimi izdelki, ki jih lahko kupimo v specializiranih trgovinah, je na voljo tudi konopljino seme, ki ga lahko uživate kot samostojno jed in si s tem zagotovite popoln vir beljakovin.

Konopljino seme je zaradi velike vsebnosti maščobnih kislin omega 3 lahko tudi odlična zamenjava za ribe. Konopljino seme vsebuje od 33 do 37 % popolnoma prebavljivih beljakovin.

Navedli smo vam več kot zadostno število razlogov, zakaj je dobro uživati konopljino seme. Na trgu je tak izdelek lahko dostopen, kljub temu pa ga raje kupujte na preverjenih mestih. Priporočamo vam nakup konopljinih semen v spletni trgovini, kjer boste na prodajnih policah lahko izbirali še med drugimi izjemno pomembnimi izdelki za vaše zdravje in počutje na sploh.