Dimniki – kaj vse morajo vedeti izvajalci

Dimniki

Dimniki so vsekakor pomemben del objekta. A še preden se lotimo izdelave, je potrebno odgovoriti na nekatera vprašanja. Med pomembnejšimi so zagotovo, ali želimo montažni ali zidani – keramični dimnik; gre za prenovo ali novogradnjo; kakšna je višina dimnika; katera ogrevala se bo priklopilo na dimnik; imamo že katero dobro ponudbo za izdelavo dimnika; kakšen je premer prebojev v ploščah; bo dimnik raven ali bo imel koleno?

Cena dimnika

Dimniki nas lahko stanejo različno. Cena je predvsem odvisna od vrste dimnika – ali je zidan ali montažni. Prav tako je odvisno, iz kakšnega materiala je narejen, izolacije, premera dimne cevi, višine dimnika, dimne kape in ne nazadnje tudi od samega izvajalca.

Za točno ceno je najbolje poslati kar povpraševanje izkušenim ponudnikom dimnikov. Tako boste prejeli več ponudb. Nekateri ponudniki bodo za vas posebej pripravili še koristne nasvete, ki so povezani z dimniki.

Dilatacijska rozeta za dimnik

Pri zidavi dimnika je potrebna cela vrsta elementov, med njimi tudi rozeta za dimnik. Ena od vrst je tako imenovana dilatacijska rozeta, ki se praviloma uporablja pri klasični pozidavi dimniškega zaključka. Rozeta se namesti v zadnjo cev dimnika ter na zadnji dimniški plašč.

Rozeta za dimnik je namenjena dilataciji kemičnega oziroma šamotnega dela dimnika ter prekritju toplotne izolacije.

Rozeta za dimnik je za nakup na voljo tudi pri spletnem ponudniku

Vse, kar potrebujete vedeti o gradnji oziroma prenovi dimnika, vam je na voljo na spletu. Na njem boste našli tudi odlične ponudnike za izdelavo dimnikov, ki med drugim prodajajo tudi elemente, ki jih boste potrebovali pri vgradnji. Rozeta za dimnik vam je torej na voljo tudi pri spletnem ponudniku, kjer jo lahko kupite po bistveno ugodnejši ceni.

Ker boste naleteli na kar nekaj ponudnikov za izdelovanje dimnikov ter prodajo elementov, je najbolje, da povpraševanje pošljete čim večim. Na ta način boste lahko prišli do najboljše ponudbe.