Cenovno ugodni računalniki

Računalniki so lahko zelo dragi, po drugi strani pa imamo na voljo nekatere cenovno ugodne opcije, ki morda ne bodo zahtevale posebnega kompromisa. Več možnosti imamo, tudi nekatere alternative, ki uspešno posnemajo funkcionalnosti običajnih računalnikov za bistveno nižjo ceno. Sodobne tablice na primer ponujajo že primerljive zmogljivosti, vedno več dela pa opravimo kar na mobilnih telefonih. Po ugodni ceni pa lahko računalnik dobimo tudi tako, da pobrskamo po ponudbi, ki ne vključuje le novih izdelkov.

Refurbished računalniki

Največ bomo za svoj denar dobili z nakupom refurbished računalnika. To so naprave, ki niso povsem nove, a tudi niso rabljene in so tovarniško obnovljene v prvotno stanje. Pogosto gre za razstavne modele ali pa vrnjene izdelke, nikoli pa ne za naprave v okvari ali s kakšnimi poškodbami. Refurbished računalniki so tovarniško obnovljeni, delujejo točno tako kot novi računalniki. Proizvajalci in prodajalci tudi za takšne izdelke ponujajo garancijo, glavno pa je, da na ta način po ugodni ceni dobimo odlične naprave. Refurbished računalniki so namreč takoj bistveno cenejši od novih naprav, čeprav nimajo omembe vrednih pomanjkljivosti.

Alternative običajnim računalnikom

Veliko funkcionalnosti računalnika lahko nadomestijo že tablice, predvsem izdelki priznanih znamk, ki ponujajo nekoliko višjo zmogljivost. ASUS tablica na primer lahko poganja operacijski sistem Windows in tako ponuja povsem enako izkušnjo in iste možnosti, kot bi jih imeli pri uporabi prenosnega ali namiznega računalnika s tem sistemom. Seveda ima ASUS tablica nekaj pomanjkljivosti, predvsem to, da je zaradi odsotnosti tipkovnice in miške težje uporabljamo za redno in zahtevno delo, a tudi to se da seveda enostavno rešiti z uporabo perifernih naprav. Pomembno je, da ima ASUS tablica zadostne zmogljivosti, da lahko posnema in nadomesti uporabo običajnega računalnika. Odlično se v tej vlogi obnesejo predvsem napredni hibridni prenosniki, ki so zelo smiselna izbira za tiste, ki cenijo prenosljivost in učinkovitost pri uporabi na poti.