Cenovno ugodna drsna vrata

Steklena drsna vrata

Če kupujemo drsna vrata, cena gotovo predstavlja enega izmed ključnih dejavnikov pri izbiri. Ne moremo se preprosto odločiti za prva drsna vrata, ki jih imamo na voljo – dobro moramo premisliti o lastnostih in prednostih različnih izvedb. Od teh lastnosti je seveda v veliki meri odvisna tudi cena. Najboljšo ceno lahko pričakujemo pri vratih, ki so kar najbolje prilagojena za naše potrebe.

Steklena drsna vrata

Priljubljena so steklena drsna vrata, ki so zelo pogosto v uporabi v trgovinah in poslovnih prostorih. Imajo namreč nekatere prednosti, ki izstopajo prav v takšnem okolju. Predvsem te prednosti izvirajo iz uporabljenih materialov – steklo ponuja čudovite optične učinke, odpira prostor in omogoča pogled v notranjost. Vse to so prednosti, ki jih lahko v poslovnem oziroma komercialnem okolju dobro izkoristimo. Druge prednosti si steklena drsna vrata delijo z ostalimi vrati na drsnih mehanizmih, a tudi te pridejo do izraza v komercialnem okolju. Predvsem v manjših prodajalnah je recimo zelo pomembno, da drsni mehanizem ponuja optimalen izkoristek prostora.

Pogon za drsna vrata

Naposled pa je za drsna vrata cena v veliki meri odvisna od pogona, ki ga uporabljamo za upravljanje vrat.

Najcenejša so drsna vrata, ki jih odpiramo in zapiramo ročno, pravzaprav pri teh modelih cena ne presega cen običajnih krilnih vrat. Takšna drsna vrata lahko po ugodni ceni vgradimo tudi v stanovanjske prostore, medtem ko je za avtomatska drsna vrata cena praviloma previsoka, da bi se jih posluževali doma.

Razni napredni mehanizmi so nekoliko dražji, a seveda prinašajo različne prednosti, ki jih ne smemo zanemariti. Odlike drsnih mehanizmov se najbolj pokažejo prav takrat, ko jih kombiniramo z električnim pogonom. Nič čudnega, da se tako pogosto uporabljajo avtomatska vrata, ki imajo v praksi tudi tako dober učinek. Še vedno imamo na voljo različne izvedbe, s katerimi je prilagodljiva tudi končna cena.