Stroj za vakumsko pakiranje je lahko uporaben v različne namene

Stroj za vakumsko pakiranje je lahko uporaben v različne namene

Eden od najbolj enostavnih in tudi kakovostnih načinov shranjevanja živil je zagotovo vakumiranje. Vakumiranje je postopek pri katerem stroj za vakumsko pakiranje izsesa zrak iz vrečke in jo po končanem postopku tudi čvrsto zavari. Med potrošniki je vakumsko pakiranje izjemno priljubljeno, saj je cenovno ugodno, enostavno, praktično in učinkovito. Na ta način ostanejo živila dlje časa sveža, kar omogoča podaljšanje roka uporabe zapakiranih živil.

 

Vakumiranje se poleg domače uporabe, uporablja predvsem v živilski industriji. Glede na to je na tržišču na voljo ogromno različnih strojev za vakumiranje. Za domačo uporabo zadostuje že enostavna namizna vakumirna naprav, medtem ko se v profesionalne namen uporablja že bolj profesionalni stroj za vakumsko pakiranje. Ker je od kakovosti stroja za vakumiranje odvisna tudi uspešnost shranjevanja živil, se zagotovo splača v nakup vložiti nekoliko več denarja, saj bo rezultat vakumiranja v tem primeru bistveno boljši. 

 

Ovijalka ovije palete enakomerno, hitro in kakovostno

 

Ovijanje palet je osnovno opravilo v vsakem skladišču. Glavni namen ovijanja je zagotoviti čim večjo trdnost palete v času njenega transporta in na ta način preprečiti morebitne poškodbe na končnih izdelkih. Zato je zelo pomembno, da so palete kakovostno in dovolj trdno ovite, saj v nasprotnem primeru to lahko povzroči veliko materialno škodo. Ovijanje palet sicer lahko poteka ročno s pomočjo držala za ročno ovijanje palet, vendar smo velikokrat omejeni s številnimi dejavniki. Zato je veliko boljša izbira ovijalka.

Ovijalka omogoča poleg kakovostnega ovijanja, tudi hitro in učinkovito opravljeno delo predvsem v situacijah, ko ročno ovijanje ne pride v poštev. To je običajno takrat, ko so izdelki na paleti zloženi previsoko, da bi jih dosegli z ročnim ovijanjem. Ovijalka omogoča ovijanje na različnih višinah vse tja do višine 220 cm, pri čemer se lahko nastavi hitrost ovijanja in napetost folije. Bolj kot je folija napeta, večja je varnost pri transportu.