Power bi je program za napredno analitiko

Power bi je program za napredno analitiko

Power bi je odličen sistem, ki celotnemu podjetju omogoča opravljanje natančnih analiz. Program je namenjen predvsem tistim zaposlenim, ki se ukvarjajo z analitiko, to so v največ primerih finančniki in zaposleni v kontrolingu. Največkrat se dobro znajdejo z vrtilnimi tabelami in odlično obvladujejo Excel. 

Power bi nam omogoča ažurno spremljanje naročil, to je za vsako podjetje ključnega pomena. Naročila so bistven del poslovanja, saj je uspešnost podjetja v veliki meri odvisna ravno od velikosti in števila celoletnih naročil. Če želimo karseda uspešno in dobro delovati, moramo imeti na voljo odličen sistem s katerim imamo lahko pregled nad celotni poslovanjem podjetje. 

Power bi nam omogoča ravno to. S tem naprednim sistemom bomo lahko natančno planirali ter spremljali vse denarne tokove ter imeli pregled nad celotno prodajo. Pomembno je namreč, da imamo možnost vsakodnevno videti in spremljati kako se naš izdelek prodaja glede na določeno lokacijo. V kolikor prodajamo več artiklov, pa moramo imeti napreden pregled nad tem, kateri izmed njih se prodaja najbolje in kateri najslabše. Le tako bomo lahko spremljali kje imamo največji dobiček in kje se nam pojavljajo izgube. 

 

Powerapps nam omogoča ustvarjanje novih poslovnih aplikacij

Powerapps je odlična aplikacija za ustvarjanje aplikacij, ki so nato uporabne na pametnem telefonu ali na tabličnem računalniku. Ker je storitev izredno napredna, za ustvarjanje aplikacij ne potrebujemo znanja iz kodiranja, to omogoča uporabo sistema tudi tistim, ki nimajo predhodnega znanja in izkušenj s programiranjem. 

Powerapps nam tako omogoča ustvarjanje uporabnih aplikacij, ki jih po tem, ko smo jih ustvarili, lahko dodamo na SharePointovo stran. Tako je nato aplikacija na voljo vsem bodočim uporabnikom. V kolikor nismo prepričani, da nam bo Powerapps resnično koristil, nam Microsoft ponuja brezplačni preizkus programa, ki ga lahko uporabljamo kar 30 dni. Vse kar moramo storiti je to, da si pridobimo licenco, ki nam omogoča spletni dostop do različnih funkcij.