Ko se ritem življenja pospešuje v nedogled

Ritem življenja v sodobnem svetu je vedno hitrejši in vedno bolj naporen, medtem ko se človeška anatomija nikakor ne spreminja – evolucija še zdaleč ne deluje tako hitro, da bi naša telesa pripravila na stres, ki neizogibno sodeluje pri krojenju življenju sodobnega človeka, ki bi rad v svoji kratki življenjski dobi doživel vse, videl vse, preizkusil vse. Zato sodobni človek svoje telo pogosto prižene do meje svojih fizioloških zmožnosti, v službi preživljamo vedno večji delež svojega budnega življenja, da bi le zaslužili dovolj za vsa doživetja, ki jih ne smemo zamuditi. Prav zato pa velja posvetiti vedno večjo pozornost tudi tistemu delčku našega dneva, ki mu pravimo prosti čas, pa če je ta čas postal še tako kratek.

Bodimo hvaležni svojemu utrujenemu telesu

Idealno bi seveda bilo, da bi ta svoj težko izborjeni prosti čas napolnili z doživetji, za katere tako garamo. Vendar pa nas naporna služba pogosto tako utrudi, da je edino, česar si zvečer zaželimo, dobra večerja in udoben kavč. Ker so trenutki, ko se lahko popolnoma sprostimo, postali vedno večja dragocenost, se splača poskrbeti, da jih preživimo karseda kvalitetno. Kdo si ne bi po težkem dnevu stremljenja po dobičku zaželel udobne usnjene sedežne garniture, da bi si na njej dodobra raztegnil utrujene ude? Udoben kavč se nam kar sam prikrade v misli, ko utrujeni zaključujemo svoje službene obveznosti. Marsikdo si ne predstavlja življenja brez svoje domače usnjene sedežne garniture. Pravo vprašanje pa je, bi si moral?

Udobna domača usnjena sedežna garnitura je znak, da svojemu telesu po vsem, kar čez dan mora prestajati, zvečer namenimo tudi nekaj udobja iz hvaležnosti, da nam je cel dan tako dobro služilo. Zato ni prav nič nenavadno, da je prav kavč tisti del pohištva, ki ima danes osrednje mesto v vsaki dnevni sobi.