Kakovost suhe pasje hrane

Briketi za psa

Številni odgovorni skrbniki štirinožnih kosmatincev prisegajo na mokro pasjo hrano, češ da je ta bolj kakovostna in tudi boljša za zdravje, počutje in zadovoljstvo psa. Briketi za psa veljajo za manj priporočljivo alternativo, ki naj bi se je posluževali le izjemoma, če kvalitetna mokra hrana ni razpoložljiva. V tem je res zrno resnice, a na to, kako sestaviti pasji jedilnik v praksi, vpliva še cela vrsta drugih dejavnikov, ki v mnogih primerih dopuščajo uporabo kakovostne suhe pasje hrane brez kakršnih koli pomislekov.

Poudarek je seveda na kakovosti. Briketi za psa so lahko res obupni kar se tiče sestave, ta možnost razumljivo ne pride v poštev niti v primeru, da mokre hrane nimamo na voljo. Problem je v tem, da proizvajalci brikete namenoma pridelujejo iz sestavin nižje kakovosti, ti izdelki pa imajo morda prav ta namen, da nadomestijo običajno prehrano v času, ko ta ne pride v poštev, ne pa za dolgotrajno redno uporabo. Kakorkoli, briketi za psa ponujajo na razpolago celo vrsto izdelkov, med katerimi je moč najti tako kakovostne kot zelo vprašljive. Briketi višje kakovosti so odlična izbira za tiste, ki skrbijo za dobro prehrano svojega psa, in lahko pridejo v poštev tudi za redno uporabo v raznovrstni uravnoteženi prehrani pasjega prijatelja.

Kakovostni briketi za psa so sestavljeni iz svežega mesa, ki ponuja nujno potrebno zalogo beljakovin, to pa dopolnjujejo žita, ki prinašajo ogljikove hidrate. V izdelkih višjega kakovostnega razreda se pogosto uporablja riž ali krompir, v kombinaciji z rastlinskim oljem takšna sestava ponuja lahko prebavljive ogljikove hidrate in odlično kvaliteto briketov. Dobri briketi za psa so sočni, imajo tudi brez dodane vode preko 15% vlage, hkrati pa so dobro obstojni in trajni, ne da bi bilo treba dodajati škrobna veziva ali druge aditive. Piko na i doda izvrsten okus in mamljiv vonj, kar bodo znali kužki še kako ceniti.