Cenovno ugodna in zelo učinkovita kritina

Svetlobne kupole

Pri izbiri strešne kritine upoštevamo mnoge dejavnike, ki v končni fazi odločajo o zadovoljstvu, predvsem na dolgi rok. Običajno ne gledamo toliko na stroške, bolj se posvetimo iskanju materialov, ki ponujajo zanesljivost in kakovost, saj izbiramo ključno opremo, ki bo morala svojo nalogo v zahtevnih razmerah opravljati skozi dolgo vrsto let. Pogosto pa si lahko privoščimo kak kompromis in najdemo idealno rešitev tudi v nižjem cenovnem razredu.

Polikarbonat kritina

Polikarbonat je znan po različnih zelo prepričljivih odlikah, zaradi katerih je pogosto idealna izbira za kritino. Uporablja se predvsem na manjših objektih, ki niso izpostavljeni posebnim obremenitvam. Polikarbonat je sicer do neke mere odporen na razne obremenitve in druge grožnje, a na veliki površini ne zmore ponuditi zadostne nosilnosti in zanesljivosti. Tako je idealna izbira za nadstreške, prizidke, garaže in podobne strukture, medtem ko se na večjih stanovanjskih in drugih zgradbah načeloma ne uporablja. Je pa lahko polikarbonat kritina vseeno zelo uporabna za prekrivanje ostrešja večjih dimenzij, recimo v kakšnih gospodarskih zgradbah z učinkovito jekleno konstrukcijo.

Polikarbonat kritina ponuja številne odlike, predvsem nizko ceno in enostavno uporabo. Material je možno oblikovati v različne oblike, izdelamo lahko tudi uporabne izdelke po meri. To so pogosto svetlobne kupole ali drugi svetlobni elementi, ki dopolnjujejo funkcionalnosti strehe. Ne uporabljajo se sicer pri polikarbonat kritini, ki seveda že sama po sebi zelo dobro prepušča naravno svetlobo – svetlobne kupole so bolj uporabne na strehah objektov, ki so v notranjosti temačni in nimajo možnosti za druge načine prepuščanja svetlobe. Najbolje se obnesejo na večjih objektih, pa tudi za osvetljevanje neugodno oblikovanih prostorov, recimo dolgih hodnikov. Za tak namen so sicer boljši svetlobni trakovi, medtem ko svetlobne kupole učinkovito osvetlijo pravilno oblikovane prostore. V vsakem primeru pa polikarbonat omogoča oblikovanje izdelka, ki se bo v svoji vlogi kar najbolje obnesel.