Canyoning Bovec po odlični naravi

Canyoning Bovec po odlični naravi

Canyoning Bovec ali soteskanje je aktivnost, ki je v zadnjih letih prišla v ospredje, saj so se ljudje naveličali klasičnega raftinga ali vožnje s kanujem. Pri soteskanju se moraš proti naravi boriti sam s svojim telesom in premagovati naravne tobogane in skoke v globoke tolmune. Celotna izkušnja je seveda vodena in varno organizirana, tako da se udeleženci lahko brez strahu prepustijo nori dogodivščini, ki so jo izbrali. 

Canyoning Bovec lahko izvedemo s skupino prijateljev ali pa se pridružimo skupini ostalih udeležencev, ki so si tako kot mi zaželeli nore izkušnje v naravi. Velikokrat se na canyoning prijavijo skupine prijateljev za kakšen rojstni dan ali pa za praznovanje fantovščine oziroma dekliščine. Zato je idealno, da si rezerviramo tudi prenočišče in tako več dni brezskrbno uživamo v lepoti soške doline. 

Canyoning Bovec vsekakor ni primeren za tiste, ki se bojijo višine ali globoke vode, saj je na več mestih potrebno skočiti v mrzli tolmun reke Soče. Preden se odločimo za canyoning, je dobro, da se pri organizatorju pozanimamo, kako aktivnost poteka in ali je primerna za naše sposobnosti ali ne. Nihče si namreč ne želi, da bi svoj denar slabo potrošil. 

Bovec rafting lahko vpišemo v internet

Bovec rafting veliko ljudi, ki si želijo organizirati nepozaben dan za svoje prijatelje ali sodelavce, vpiše v splet in tako poišče vse potrebne informacije, s katerimi lahko organiziramo nepozabno izkušnje zase ter za ostale udeležence. Pri raftingu smo navadno v skupnem gumenjaku, ki se spusti po reki Soči. Med vožnjo se tako skupno zabavamo in trudimo držati ravnotežje, da se nam čoln ne prevrne, saj si ne želimo zaplavati po ledeno mrzli Soči. 

Bovec rafting vsekakor ni primeren za tiste, ki se bojijo hitre in adrenalinske vožnje, saj spust poteka precej hitro in moramo biti pripravljeni na vse, tudi na možnost prevrnitve čolna.